Forumantwoord – Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over de beëindiging van Flash

Firefox Firefox Laatst bijgewerkt: 12/13/2020

U hoeft zich echt geen zorgen te maken over het einde van de ondersteuning voor Adobe Flash in januari 2021. Firefox heeft Flash voor de meeste websites niet nodig. YouTube gebruikt bijvoorbeeld geen Flash meer. Om een idee te krijgen van de impact van het einde van Flash op uw surfervaring, overweeg eens hoe vaak u dit ziet:

RunFlash

of dit:

Fx82AllowFlash

Als dit er niet herkenbaar uitziet, gebruiken de door u bezochte websites geen Flash – of u hebt de Flash-inhoud op die websites genegeerd. In die gevallen mist u niets als u geen Flash hebt.

Firefox toont als een website Flash wil gebruiken een adresbalkpictogram en, in de meeste gevallen, een blok Adobe Flash uitvoeren waar media-inhoud zou moeten staan. De Flash-inhoud wordt niet uitgevoerd totdat u op het blok Adobe Flash uitvoeren of het plug-inpictogram in de adresbalk klikt en toestaat dat Flash op die website wordt uitgevoerd (lees dit artikel voor details).

Als u wel Flash-inhoud gebruikt – voor onlinegames bijvoorbeeld – verliest u toegang tot die inhoud, tenzij of totdat de website deze bijwerkt (hopelijk gebeurt dat snel). Er is geen alternatief voor de Flash-playerplug-in; de inhoud moet op andere wijze door de website worden verpakt.