Webpagina’s afdrukken in Firefox

Firefox Firefox Laatst bijgewerkt: 4 weken, 1 dag ago

Meer info over hoe u webpagina’s kunt afdrukken met behulp van de afdrukfuncties van Firefox.

Een webpagina afdrukken

1. Klik op de menuknop Fx89menuButton en daarna op Afdrukken….
    • Dit opent een afdrukvoorbeeld voor die webpagina.
    Fx82PrintUI
  2. Kies uw afdrukopties:
    • Uitvoerapparaat: gebruik het vervolgkeuzemenu om het apparaat of het document waarnaar u wilt afdrukken of opslaan te kiezen. Selecteer Als pdf opslaan in het vervolgkeuzemenu om het getoonde voorbeeld als pdf-bestand op te slaan.
    • Kopieën: kies hoeveel exemplaren u wilt maken (beschikbaar voor printers en faxen).
    • Oriëntatie: hiermee kunt u kiezen tussen oriëntatie Staand en Liggend van de afgedrukte pagina’s.
    • Pagina’s: hiermee kunt u kiezen welke pagina’s u wilt afdrukken.
    • Kleurmodus: hiermee kunt u kiezen of u in Kleur of Zwart-wit (dit kan bij sommige printers niet worden ingesteld) wilt afdrukken.
    • Meer instellingen: klap deze sectie uit voor meer opties, zoals Papierafmeting, Schaal, Pagina’s per vel, Marges, Opmaak (Oorspronkelijk of Vereenvoudigd, indien beschikbaar), Dubbelzijdig afdrukken, Kop- en voetteksten afdrukken en Achtergronden afdrukken. (Als u onder Opmaak voor Vereenvoudigd kiest, dan kunt u Achtergronden afdrukken niet selecteren.)
  3. Klik op Afdrukken nadat u de instellingen hebt gewijzigd om het afdrukken te starten.

Tips voor gevorderden

• Als u de inhoud van de webpagina wilt bewerken voordat u deze afdrukt, dan kunt u een extensie van Firefox Add-ons gebruiken, zoals Print Edit WE.
  • Om een losse afbeelding van een pagina af te drukken kunt u er normaliter met de rechtermuisknop op klikken en Afbeelding in nieuw tabblad openen of Achtergrondafbeelding bekijken selecteren. Gebruik daarna de instructies hierboven om af te drukken.
  • Webpagina’s kunnen zo zijn ingesteld dat ze er op papier anders uitzien dan op het scherm, dus wees niet verrast als u wat veranderingen ziet.