Firefox Lesevisning for støyfrie nettsider

Firefox Firefox Sist oppdatert: 2 weeks, 2 days ago

Lesevisning i Firefox hjelper deg med å fjerne støy som knapper, reklame, bakgrunnsbilder og videoer. Dette gir deg en ryddig leseopplevelse som du kan tilpasse. Slik bruker du den:

Vis en side i Lesevisning

1. Om en side finnes tilgjengelig for Lesevisning, vil Lesevisnings-ikonet Reader view icon - inactive vises i adresselinjen.
    URL bar with Reader view icon highlighted
  2. Klikk på Lesevisnings-ikonet Reader view icon - inactive; et blått ikon Reader view icon - active viser at funksjonen er aktiv.
Tips: Om en side finnes tilgjengelig for Lesevisning, kan du også bytte til Lesevisning fra menylinjen når denne er på, ved å klikke på Vis og så Gå til lesevisning. Alternativt kan du trykke keys Ctrl + Alt + Rkey F9keys Command + Option + R for å bytte til Lesevisning.

Innstillinger for Lesevisning

Når du har slått på Lesevisning, kan du tilpasse oppsettet til det du foretrekker. Valgene finner du til venstre for artikkelinnholdet: Fx129ReaderView-SettingsReader view settings

Endre innstillinger for Lesevisning

• Fx84RV-exit Avslutt: Du avslutter Lesevisning enten ved å klikke på krysset, klikke på Lesevisnings-ikonet en gang til eller bruk Tilbake-knappen i nettleseren.
  • Fx84RV-font Tekst: Tilpass utformingen (skrifttype og størrelse, bredden på innholdet, linje-høyde) og tema (lys, sepia, mørk) for Lesevisning.
  • Fx84RV-font Tekst: Når du har slått på Lesevisning, kan du tilpasse utformingen til det du foretrekker:
    • Tekststørrelse: Klikk på eller + knappene for å minske eller øke tekststørrelsen.
    • Skrifttype: Velg mellom Serif, Sans-serif og Fast bredde skrifttyper. Juster skriftvekten til Tynn, Vanlig eller Fet.
    • Utforming: Juster innholdsbredd og linjeavstand for å gjøre teksten mer behagelig å lese.
    • Avansert: Tilpass tegnavstand, ordavstand og tekstjustering.
Fx129Win10NorskLesevisningAvanserteInnstillinger
  • Reader view themes Tema: Velg mellom Automatisk, Lyst, Mørkt, Sepia, Kontrast og Grått tema for bakgrunnen for å endre utseende til siden, eller lag dit eget tilpassede tema.
Fx129Win10NorskLesevisningTemaInnstillinger

Fx84RV-listen : Lese høyt: Få Firefox til å lese opp i Lesevisning.
Fx129Win10NorskLesevisningLeseHoytInnstillinger
Dette valget vises kun dersom WindowsmacOSLinux har Tekst-til-tale-informasjon for det språket artikkelen er skrevet på.
  • Fx84RV-pocket Lagre i Pocket: Legg til en side i Pocket.

Firefox for Android: Lesevisning er også tilgjengelig i Firefox for Android. Les Se artikler i Lesevisning i Firefox for Android.

Firefox for iOS: Lesevisning er også tilgjengelig i Firefox for iOS. Les Se nettsider i Lesevisning.