Når og hvordan bruke nøkkelord for å øke søkerangeringen til en artikkel

Contributors Contributors Opprettet: 08/18/2024

Nøkkelordfeltet i en artikkel kan brukes til å forbedre søkeresultater. Det bør dog kun brukes i spesielle tilfeller, ettersom misbruk kan gjøre treffsikkerhetn dårligere. Denne artikkelen vil forklare når det bør legges til nøkkelord.

Merknad: Nøkkelordfeltet synes ikke når du redigerer en eksisterende artikkel, med mindre du er en KB gransker.

Hvordan indekserer søkemotoren?

Ordstammen til ethvert ord i hvilket som helst felt (tittel, nøkkelord, oppsummering, innholdet i en kunnskapsbase-artikkel, KB article) blir indeksert av søkemotoren vår basert på engelske ordstammeregler (i øyeblikket støttes ikke andre språk). Derfor, når vi indekserer "cookies" eller noen søker etter "cookies", så vil ordstammegeneratoren (the stemmer) redusere det til noe lignende "cook". Stoppord som den/det, er, og (the, is og at), blir indeksert men ignorert.

Hvordan fungerer nøkkelordfeltet?

Nøkkelordfeltet indekseres som ethvert annet felt. Det betyr at hvis søkebegrepet ditt finnes i nøkkelordfeltet til en artikkel, så vil artikkelen score et visst antall poeng for et treff i dette feltet. Artikkelen som har flest poeng summert over alle felt, vises øverst i søkeresultatlisten.

Nøkkelordfeltet (og alle innholdsfelt) har et forhåndsbestemt maksimum poengtall som kan gis for feltet, men hvert treff scorer ikke maksimum. Søkealgoritmene ser på det totale antall ord i feltet, og bruker dette tallet til å beregne hvor mye av den maksimale poengsummen treffet er verdt. Om innholdsfeltet for eksempel, maksimalt kan gi 10 poeng, du har 10 ord totalt i dette feltet, og et ord er et treff, får du 1 poeng for det treffet.

Så, om du ser på det samme feltet og vi bare har 2 ord og 1 av de er et treff, så vil du få 5 poeng totalt. Dette er en overforenkling av den totale prosessen, men det forklarer prinsippet. Dess flere ord du har i et felt, jo mindre vil hvert treff være verdt.

Det betyr at dersom du legger 10 nøkkelord til en artikkel som originalt kun hadde 1, så har du akkurat redusert søkerangeringen til det originale nøkkelordet.

Du finner et eksempel på søkemekanismens score-algoritme her, eller for ethvert søk ved å legge til "&explain=1" uten anførselstegnene på slutten av URL'en for søket.

Når bør jeg bruke nøkkelordfeltet?

Nøkkelordfeltet bør kun brukes som siste utvei for å oppnå tilstrekkelig søkerangering for en artikkel. Vi bruker begrepet Innholdtilpasning om prosessen med å gjøre artikler synlige. Med Innholdtilpasning endrer vi ordene i en artikkel basert på ord som brukerne våre bruker. Det hjelper til å fremheve artikkelen i søkerangeringen så brukerne våre finner det de ser etter. Nøkkelordfeltet er veldig kraftfull søke-forsterker, men bør kun brukes som siste utvei. Om artikkelen du har skrevet får dårlig søkerangering (artikkelbesøk kun tilgjengelig for engelsk KB), bør du gjøre følgende: