OSS om snutter i Firefox

Denne artikkelen vedlikeholdes ikke lenger, så innholdet kan være utdatert.

Når du åpner standard Firefox startside eller en Ny fane side i Firefox, vil du en kort stund se tekstinnhold på siden (enten på bunnen eller under søkefeltet på Ny fane siden). Dette er en snutt! Typisk vil den ha forskjellig innhold hver gang den dukker opp. God fornøyelse!

Når du åpner standard Firefox startside eller en Ny fane side i Firefox, vil du en kort stund se tekstinnhold på bunnen av Ny fane siden). Dette er en snutt! Typisk vil den ha forskjellig innhold hver gang den dukker opp. God fornøyelse!

Snippets

Hva er en snutt? Hvorfor ser jeg en snutt på Ny fane siden min?

Snutter er integrert i Firefox nettleser. Snutter gir deg korte, konkrete tips-godbiter som hjelper deg til å utnytte Firefox på best mulig måte. Du får også oppdatert informasjon om Firefox-produkter, Mozillas oppdrag og beslutningspåvirkning, nyheter om Internettets helse og mye mer. Snutter gjør det enkelt å lære mer om oppdraget vårt og å følge med på de nyeste Firefox og Mozilla oppdateringene.

Hvordan leveres snutter?

Innholdet som leveres i en snutt baseres på din nyeste Firefox installasjon, som inneholder detaljer om nettleserens programvareversjon, område-oppsett, operativsystemet som den er installert på, og Firefox typen (Nightly, Developer Edition, Beta eller vanlig). Innholdet baseres ikke på din bruk av nettleseren eller personlige informasjon.

For deg som vil ha mer detaljer, les her:

• Firefox henter jevnlig en samling av snutter fra serverne våre. Samlingen er skreddersydd til de tekniske parametrene som gjelder for din installasjon av Firefox, inkludert nettleserens område-oppsett, distribusjonskanal, programvareversjon, og plattform den kjører på.
  • Når du åpner en ny fane, velger Firefox en snutt fra samlingen basert på hvilket land du er i, nettleser-oppsett, installerte tillegg, aktivitet og andre parametere. Utvelgelsen skjer lokalt i din installerte nettleser.
  • Om du inaktiverer/slår av snutter vil Firefox ikke hente snutter fra serverne våre, og du vil ikke se snutter før du oppdaterer innstillingene i nettleseren til å vise snutter.

Hvilken informasjon blir samlet inn, og hvilken kontroll har jeg over hva som deles?

Firefox personvernpraksis forklarer hvilken informasjon Mozilla mottar fra Firefox, blant annet standard data om tekniske og bruksmessige forhold som vi bruker til å forbedre ytelsen til nettleseren, til å sette opp din standard søkemotor, og til å vise snutter på nye faner. Vi henter informasjon om hvor mange ganger snuttene vises, og om hvorvidt du klikker på dem eller ikke. Denne informasjonen kobles derimot ikke opp mot annen teknisk og bruksmessig informasjonen om deg eller din Firefox-installasjon. Lær mer om informasjonen vi samler inn (Engelsk).

En spesiell snutt liker jeg ikke. Hva kan jeg gjøre?

Om det er en spesiell snutt levert av Firefox du ikke liker, kan du avslå den ved å la musepekeren sveve over høyre side av snutten og klikke på X'en som vises. Det stopper akkurat den snutten fra å vises igjen. Om du ikke vil bruke snutter eller skjule alle, må du oppdatere innstillingene til nettleseren. For å skjule alle snutter, se neste avsnitt.

Deleting Snippets

Hvordan skjuler jeg alle snutter?

Om du ikke ønsker å se snutter, kan du skjule dem. Slik gjør du det:

1. Klikk på tannhjulet i øvre høyre hjørne av Ny fane siden.
    Fx84NyFaneInnstillinger
  2. Fjern markeringen i avkryssingsboksen for Snutter.
    Fx84InnstillingerHjemSnutter

For mer informasjon om valg av hva som skal vises på Ny fane siden, les Skjul eller vis innhold i ny fane.